Data Recovery / Wipen

Data Recovery / Wipen

Wat is Data Recovery / Wipen ?


Data Recovery

Data recovery is het process van het herwinnen van data welke verloren is gegaan. Dit kan voorkomen bij alle soorten datadragers. De oorzaken hiervan kunnen variëren van softwarematige problemen, hardwarematig problemen tot menselijke fouten. Wat wij doen is een 1e lijns diagnose en herstel. Mocht de harde schijf of datadrager bij ons niet te herstellen zijn, kunnen wij indien gewenst deze opsturen naar een specialist (2e lijns herstel). Indien de 1e lijn niet gelukt is, is no cure no pay van toepassing. De 2e lijn wordt altijd in rekening gebracht. Er is nooit 100% garantie dat alles wat verloren is gegaan te herstellen is. Daarom is het altijd raadzaam eerst een diagnose te laten stellen, deze is bij ons geheel gratis. U betaalt ons op basis van terug gehaalde data.

Houd daarom rekening met:

  • 1e lijns herstel is vaak goedkoper
  • 2e lijns betreft vaak interne beschadigingen, is arbeidsintensief en is duurder.

En wat hier altijd van belang is bij verlies van data, dat u zelf niets probeert te herstellen. Hiermee zal u in vele gevallen de schade verergeren. Noteer wat er precies gebeurd is, maak een overzicht van de laatste uitgevoerde acties. Mail ons, dan zullen wij een diagnose stellen wat het probleem kan zijn en wat wij er aan kunnen doen en wat daarvoor de kosten kunnen zijn.

Heeft u een tikkende harde schijf dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een interne beschadiging. Zet dan het systeem onmiddellijk uit en zet deze niet meer aan. Doe zelf geen poging om de data te herstellen. Neem direct contact op met ons voor advies, dan nemen wij de mogelijkheden met u door.

Voor welke Data Recovery kunt u bij ons terecht:

  • Herstellen bestanden bij geformatteerde of gecrashte harde schijf
  • Herstellen bestanden bij geformatteerde USB Stick
  • Herstellen bestanden bij geformatteerde (micro) SD kaart (foto camera geheugen)
Let op: Bij een gecrashte hardeschijf lukt Data Recovery in een beperkt aantal gevallen, bij geformatteerde gegevensdragers is er vaak data te herstellen indien de drager niet geheel of deels is overschreven. In het geval van overschrijving kunnen bestanden beschadigd zijn en niet werken naar behoren.

Data Wipen

Data Wipen, dat is Data vernietiging van uw gegevens op een datadrager. Data vernietigen zo dat anderen uw data niet kunnen herstellen. Data vernietigen kan op diverse manieren: Demagnetiseren, Verbranden en Smelten, Softwarematig vernietigen of Fysieke vernietiging. De methode die wij gebruiken is Sofwarematige vernietiging. Deze heeft het voordeel dat de datadrager blijft werken en na het datavernietigings proces her te gebruiken is. Als dit goed gebeurt, is dit een zeer veilige methode. Wat deze software doet, is de gehele datadrager meerdere malen overschrijven met willekeurige reeksen éénen en nullen. Deze methode verwijdert de informatie van de harde schijf en is niet te herstellen. Het pakket wat wij gebruiken is Blancco. Blancco controleert de datadrager grondig op integriteit ( deze stopt als daar iets mee is). Deze maakt een uitmuntende rapportage over wat gewiped is. Er zijn ook andere programma's in omloop voor het vernietigen van informatie. Dit is gratis te downloaden maar is erg onbetrouwbaar. Er zijn altijd bij data-wipe programma’s enkele nadelen. Data-wipe met sofware duurt lang, afhankelijk van de capaciteit die de datadrager heeft. U kunt niet zien of alles gewiped is, want de datadrager ziet er na het wipen hetzelfde uit. Daarom is een registratiesysteem en vakkennis noodzakelijk om zo het juiste veiligheidsniveau te bereiken. Op deze manier bent u er zeker van dat anderen niks meer met uw data of gegevens kunnen. Wilt u deze garantie en zekerheid, neem dan snel contact met ons op !

Let op: Tarieven alleen op aanvraag.